WhatsApp-medeoprichter Brian Acton roept mensen op om hun Facebook-accounts te verwijderen.

Dat deed hij in een bericht op Twitter. Hij sloot daarmee aan bij een beweging die Facebook-gebruikers oproept om het sociale netwerk te verlaten, omdat data van het sociale netwerk werd misbruikt voor politieke advertenties.

Acton verkocht samen met medeoprichter Jan Koum in 2014 WhatsApp aan Facebook. Voor de overname werd 19 miljard dollar aan geld en aandelen betaald.

De medeoprichter verliet Facebook in 2017, om een organisatie op te richten die de “grens tussen non-profit, technologie en communicatie” opzoekt.

#DeleteFacebook

Onder de hashtag #DeleteFacebook roepen Twitter-gebruikers anderen op om hun accounts op Facebook te verwijderen. De tag was gisteren in onder andere het Verenigd Koninkrijk trending.

Acton is niet de eerste voormalig Facebook-topman die zich uitspreekt tegen het sociale netwerk. Chamath Palihapitiya, die hoofdverantwoordelijk was voor groei bij het bedrijf, zei afgelopen jaar dat Facebook “de middelen heeft gemaakt die de maatschappij uit elkaar rukken.”

Een groep investeerders klaagt Facebook aan, omdat het aandeel van het sociale netwerk door de ophef is gekelderd met 9 procent. Facebook zou investeerders hebben misleid door niet meteen open kaart te spelen over het databedrijf.

Source: WhatsApp-oprichter roept mensen op om Facebook te verwijderen