Een anonieme werknemer van taxidienst Lyft zegt dat sommige werknemers van het bedrijf misbruik hebben gemaakt van klantengegevens. Lyft onderzoekt de zaak.

Dat schrijft The Information. Een anoniem persoon, die werkt of werkte bij Lyft, maakte hiervan melding.

De persoon zegt dat werknemers ritten van hun partners hadden gevolgd. Ook verzamelden ze informatie van beroemdheden. “Ik hoorde tenminste één werknemer opscheppen dat hij Mark Zuckerberg’s telefoonnummer uit onze data had gehaald”, stelt de anonieme bron. “Een andere collega vond informatie van Hollywood-actrices en pornosterren.”

Lyft zegt de zaak te onderzoeken. Het bedrijf stelt dat deze beschuldigingen de regels van Lyft overtreden. Er zijn echter geen specifieke klachten binnengekomen, aldus de dienst. Omdat de beschuldigingen anoniem zijn gedaan, is het lastig achterhalen of de aantijgingen daadwerkelijk kloppen.

God View

De zaak lijkt op die van Uber uit 2014. Toen bleek dat de ‘God View’-technologie het voor medewerkers mogelijk maakte om bepaalde details van de reis van klanten te achterhalen.

Volgens Lyft is dat soort informatie slechts voor weinigen beschikbaar binnen het bedrijf. “Alleen bepaalde teams hebben toegang tot die data, omdat ze het nodig hebben om hun werk te doen”, zegt een woordvoerder. “Elke zoekopdracht is gekoppeld aan een specifieke medewerker. Wij eisen van werknemers dat ze verantwoordelijk met gegevens omgaan.”

 

Source: Taxidienst Lyft beschuldigd van misbruiken klantendata