Luister hier de tech podcast:

In Zweden is onlangs een wet voorgesteld voor als je verder wilt gaan dan flirten. Je moet elkaar dan eerst toestemming geven. Maar hoe leg je zoiets vast? Het bedrijf LegalThings – gespecialiseerd in blockchaintechnologie – wil hier een app voor bouwen: LegalFling.

Pakken we dan voordat we gaan kussen, eerst ons mobieltje erbij? En welke afspraken leggen we dan vast? We kijken in de toekomst met de bedenkers ervan, jurist Rick Schmitz en developer Arnold Daniëls.

In Las Vegas presenteren duizenden bedrijven deze week hun nieuwste technologische snufjes op de beurs CES. En daar valt één fenomeen in het bijzonder op: de race om de thuisassistenten. Er werd bijna geen apparaat gepresenteerd waar niet ook ondersteuning inzat voor een spraakassistent als Alexa van Amazon of Google Assistent. In Amerika is slim leven het nieuwe normaal aan het worden.

Hoe ziet zo’n dag in je huis er dan uit? En welke slimme assistent gaat de strijd winnen? NOS techredacteur Nando Kasteleijn kijkt in vooruit.

Hoe leuk het ook klinkt, die slimme apparaten hebben ook een keerzijde: privacy en veiligheid. De Cyber Security Raad is bezorgd over the Internet of Things en stuurde vandaag een brief naar de minister van Justitie. Waar waarschuwen ze voor? NOS techredacteur Joost Schellevis praat je bij en vertelt hoe snel hackers een onveilig apparaat kunnen binnenkomen. (Hint: sneller dan jij een kop thee hebt gezet.)

 

Source: NOS op 3 Tech Podcast: appcontract vóór je seks hebt