Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verhoogt de beveiliging voor de website en servers na een verhoogd aantal hackpogingen op vrijdag.

Een woordvoerder van het ministerie heeft berichtgeving van dagblad AD hierover bevestigd. Dit geldt ook voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij.

“Wij zagen vrijdag een verhoogd aantal pogingen om toegang te krijgen tot onze servers, daarom hebben we de beveiliging opgeschroefd”, aldus de woordvoerder.

“Er is echter geen concrete dreiging en ook geen sprake van een DDoS-aanval. We verhogen de beveiliging voor de zekerheid.”

AIVD

De extra hackpogingen komen een dag na de berichtgeving van Nieuwsuur en de Volkskrant over de AIVD die een Russische hackersgroep zou hebben geïnfiltreerd. De inlichtingendienst keek mee met een hackersgroep tijdens de verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten.

Voor de FBI was het een aanleiding om een onderzoek te starten naar de invloed van die Russische inmenging op de presidentsverkiezingen.

Dat onderzoek wordt nu geleid door speciaal aanklager Robert Mueller. Welke informatie de hackers van de AIVD over de Russen in handen hebben gekregen, is niet bekendgemaakt.

Source: Ministerie Economische Zaken verhoogt online beveiliging na cyberaanvallen