De social media-kanalen van Sony’s PlayStation-merk werden zondagavond gehackt door OurMine.

Dat blijkt uit screenshots van tweets die op het forum Neogaf geplaatst zijn. De berichten zijn inmiddels weer verwijderd en de groepering lijkt geen toegang meer te hebben tot de Sony-kanalen.

OurMine claimde op Twitter toegang te hebben tot de database van PlayStation Network, de gamedienst van Sony. In de database zijn gebruikersnamen en wachtwoorden van gebruikers opgenomen. De groep zou niets met de informatie gedaan hebben.

De hackersgroep staat er om bekend social media van diverse bedrijven te hacken, al gebruiken ze de toegang die ze verkrijgen meestal alleen voor het plaatsen van een aantal berichten om duidelijk te maken dat het kanaal overgenomen is.

Sony-hacks

In 2011 werd PlayStation Network getroffen door een grootschalige hack, waardoor de diensten ook voor een periode niet te gebruiken waren. Het bedrijf schatte de schade van deze hack op 120 miljoen euro. Daarnaast werd in 2013 een boete opgelegd, omdat de beveiliging niet goed op orde was.

Sony werd in 2014 nogmaals getroffen door hackers. Toen was het doelwit de entertainmentdivisie van het bedrijf. Daarbij werden ook interne mails en persoonsgegevens van medewerkers gestolen, die op straat kwamen te liggen.

Bron: Hackersgroep neemt sociale media-accounts PlayStation over | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl