Het Unicode Consortium heeft alle nieuwe emoji voor dit jaar bekendgemaakt. Onder andere een geliefd gezicht, een optie voor rood haar en superhelden worden toegevoegd.

De officiële bekendmaking van alle nieuwe emoji staat op de website van het Unicode Consortium.

In de tweede helft van dit jaar moeten de emoji te gebruiken zijn op smartphones van gebruikers. Volgens de emojiraad is dit de eerste keer dat gebruikers haarkleur van emoji kunnen aanpassen. Naast rood haar kunnen zij ook kiezen voor krullen, grijs haar en kaalheid.

Verder is een heel koel gezichtje toegevoegd om kou te benadrukken en komt er een oververhit hoofd voor tijdens warmte. Gebruikers kunnen daarnaast kiezen voor een bijna huilend gezicht, een feestelijke emoji en afbeeldingen van benen en voeten.

Ook zijn plaatjes van onder meer een skateboard, een kangoeroe, een das, een magneet en een piratenvlag aan de verzameling emoji toegevoegd.

Droevige drol

Plannen voor de stapel nieuwe emoji zijn er sinds vorig jaar augustus. Toen presenteerde de Unicode Technical Committee, bestaande uit meerdere techbedrijven, voorstellen voor nieuwe afbeeldingen. Het ging om 67 emoji, waarvan bijvoorbeeld de rode haarkleur is doorgevoerd.

Andere voorstellen haalden het niet. Zo was er mogelijk sprake van een droevige drol, naast de al bestaande lachende drol. Die heeft het uiteindelijk niet gered.

Over de drol ontstond in november nog enige commotie, waarna plannen daarvoor op de tocht kwamen te staan. Typograaf Michael Everson noemde het destijds “beschamend” dat leden van het Unicode Consortium voor het voorstel stemden. “Als gewone gebruiker wil ik dit soort shit niet op mijn telefoon”, schreef hij.

Door: NU.nl

 

Source: Emojiraad voegt dit jaar verschillende haarkleuren en superhelden toe