De Europese Commissie vindt dat internetbedrijven als Facebook, Google en Twitter meer moeten doen om extremistische content van hun sites te weren.

Dat laat de Europese Commissie woensdag weten.

Hoewel de bedrijven de laatste tijd veel hebben gedaan om gewelddadige en extremistische berichten aan te pakken, is dat nog niet genoeg. Dat zegt EU-commissaris Julian King. “Er moet meer gebeuren en het moet sneller”, zegt hij.

Woensdag werd een rapport gepresenteerd waarin bedrijven aangemoedigd worden om “terroristische content te verwijderen en om oplossingen te bedenken waarmee zulke berichten binnen één of twee uur na plaatsing herkend en gewist kunnen worden, voor zover dat technisch haalbaar is”. Mensenrechten en fundamentele vrijheden mogen daarbij niet in het geding komen.

De Europese Commissie wil dat internetbedrijven meer gebruikmaken van technologieën die dit soort berichten kunnen opsporen. Ook moeten bedrijven sneller ingrijpen na verwijzingen van lidstaten en Europol.

Het afgelopen jaar is vaker opgeroepen om strenger op te treden tegen extremistische content. Bedrijven als Facebook en Twitter beloofden meer actie te gaan ondernemen.

Door: NU.nl/Reuter

Source: EU vraagt techbedrijven om harder optreden tegen extremisme