De website YouTube-mp3, waarop gebruikers eenvoudig een YouTube-video naar een mp3-bestand om kunnen zetten, moet alle activiteiten staken.

De beheerder van de website heeft geschikt met een groep grote platenmaatschappijen, meldt TorrentFreak. Zij klaagden hem vorig jaar aan wegens auteursrechtenschending.

De maatschappijen, waaronder Sony Music en Warner Bros. Records, betichtten de eigenaar van YouTube-mp3 ervan bezoekers moedwillig een makkelijke manier aan te bieden om illegaal muziek te kunnen downloaden. De site zou maandelijks tientallen miljoenen mensen trekken, waaraan hij geld verdiende via advertenties.

De website is op moment van schrijven nog bereikbaar, maar zal waarschijnlijk binnenkort offline worden gehaald of worden aangepast. Als onderdeel van de schikking komt de domeinnaam in handen van een van de platenmaatschappijen.

Ook moet de eigenaar van de website een schadevergoeding betalen. Het precieze bedrag dat binnen de schikking is afgesproken, is niet bekend. De rechter moet de schikking nog goedkeuren.