Waymo en Uber hebben een schikking getroffen in de rechtszaak die eerstgenoemde bedrijf aanspande tegen de taxidienst.

Dat meldt onder meer The Verge vrijdagmiddag Nederlandse tijd. De rechtszaak tussen de twee Amerikaanse bedrijven ging afgelopen maandag van start.

Als onderdeel van de schikking krijgt Waymo naar verluidt een aandeel in Uber gelijk aan 0,34 procent van de totale waarde van het bedrijf. Dat zou neerkomen op zo’n 245 miljoen dollar op basis van de huidige waardering.

Rechter William Alsup heeft de motie om de zaak te schikken reeds goedgekeurd. De partijen zijn overeengekomen dat er in de toekomst niet alsnog een rechtszaak over dezelfde kwestie kan worden aangespannen.

Waymo beschuldigde Uber ervan via Anthony Levandowski, voorheen werkzaam bij Uber en daarvoor bij Waymo, technologie met betrekking tot zelfrijdende auto’s te hebben gestolen. De rechtszaak tussen de twee bedrijven werd meermaals uitgesteld wegens achtergehouden bewijsmateriaal.

Reactie Waymo en Uber

In een statement laat Waymo wel weten dat het een “overeenkomst” met Uber heeft gesloten die “het intellectuele eigendom van Waymo nu en in de toekomst beschermt”.

Waymo zegt met Uber samen te werken om ervoor te zorgen dat “beide bedrijven hun eigen technologie ontwerpen”.

Uber-directeur Dara Khosrowshahi stelt dat Uber ervan overtuigd is dat er geen technologie van Waymo gebruikt is voor de zelfrijdende auto’s van het bedrijf. Hij bevestigt wel dat Uber en Waymo samen steppen nemen om onrechtmatig gebruik tegen te gaan.

De topman verontschuldigt zich ook tegenover de medewerkers van het bedrijf, die volgens hem het afgelopen jaar “zijn afgeleid” door de lopende rechtszaak.

Source: Waymo en Uber schikken in rechtszaak om zelfrijdende auto