Het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm heeft ook een verhoogd bod van zijn branchegenoot Broadcom van de hand gewezen.

Broadcom verhoogde zijn bod eerder deze week naar 121 miljard dollar, nadat een eerder voorstel ter waarde van 105 miljard dollar zonder pardon naar de prullenmand was verwezen. Maar ook met de extra miljarden die daarmee op tafel kwamen, is Qualcomm nog niet tevreden.

De onderneming ziet hoe dan ook meer in een zelfstandige toekomst.Wel is het technologiebedrijf ditmaal bereid om tafel te gaan om te kijken of de partijen er samen uit kunnen komen.

Broadcom wil nog dit weekeinde praten met Qualcomm over de voorwaarden voor een overname van dat bedrijf. De beoogde prooi wil evenwel niet eerder dan volgende week dinsdag om tafel.

NXP

Daarbij komt dat Qualcomm zelf bezig is de Nederlandse chipmaker NXP in te lijven voor 47 miljard dollar. De overname van de voormalige chipdivisie van Philips gaat evenwel niet zonder slag of stoot. Sommige aandeelhouders van het Nederlandse bedrijf dringen aan op een hogere prijs.

Broadcom op zijn beurt wil de overname van Qualcomm alleen doorzetten als dat bedrijf NXP voor de afgesproken prijs overneemt, of helemaal afziet van de deal.

Door: ANP

 

Source: Qualcomm wijst hoger overnamebod Broadcom af