Na 18 jaar vertrekt oprichter Ronald Prins bij beveiligingsbedrijf Fox-IT. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van Nederlandse staatsgeheimen.

Prins legt zijn functie als directeur per 1 januari 2018 neer, meldt Fox-IT dinsdag.

Na zijn vertrek wordt Prins onder meer adviseur bij het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en gaat investeren in nieuwe technologieën, meldt de Volkskrant.

Fox-IT werd in 1999 opgericht door Prins en Menno van der Marel, beide afkomstig van de digitale tak van het Nederlands Forensisch Instituut. Het bedrijf groeide uit tot één van de meest vooraanstaande Nederlandse databeveiligers.

Zo beveiligt Fox-IT staatsgeheime informatie van onder meer de AIVD en MIVD. In 2015 werd Fox-IT voor 133 miljoen euro verkocht aan het Britse NCC Group. De Nederlandse overheid wil sindsdien meer zeggenschap over het onderdeel van Fox-IT dat zijn beveiliging verzorgt.

Investeringsfonds

Prins noemt de internationale uitbreiding van Fox-IT een goed moment om zelf verder te gaan. “Bij andere instellingen zal ik mij blijven inzetten om Nederland digitaal veiliger te maken”, aldus de Fox-IT-oprichter.

Samen met voormalig Fox-IT-investeerder Ad Scheepbouwer steekt Prins zijn geld in Disruptive Technology, een fonds dat investeert in ‘veelbelovende’ en riskante technologieën.

Fox-IT telt 300 medewerkers. De functie van Prins wordt na zijn vertrek ingevuld door verschillende andere medewerkers van het bedrijf. Prins houdt wel een adviseursfunctie binnen het bedrijf.

Door: ANP

Source: Oprichter Ronald Prins vertrekt bij beveiligingsbedrijf Fox-IT