Een Nederlands team heeft tijdens de Global CyberLympics de eerste plek behaald en zodoende wereldkampioen hacken geworden.
Team Hack.ERS uit Nederland won woensdag de finale tijdens de Cyber Security Week in Den Haag. Daarbij namen tachtig deelnemers uit acht landen van vier continenten het in teams tegen elkaar op.

De deelnemende teams kregen verschillende uitdagingen voorgeschoteld die ze in teamverband moesten oplossen. Daarbij ging het onder meer om categorieën als malware, systeemuitbuiting en fysieke beveiliging.

Volgens de organisatie heeft Nederland al jaren een pioniersrol als het gaat om actief samenwerken met de hackers-community. Zo leggen ze samen digitale kwetsbaarheden bij de overheid en in het bedrijfsleven bloot, voordat er daadwerkelijk schade wordt aangericht.

Tijdens de Cyber Security Week komen drieduizend bezoekers en honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap bij elkaar. Ze delen hun kennis, bespreken de laatste ontwikkelingen en nieuwe ideeën.

Bron: Nederlands team wint internationale hackwedstrijd