Het Amerikaanse kredietbureau Equifax lijkt opnieuw het slachtoffer te zijn geworden van een cyberaanval.

Dat heeft beveiligingsonderzoeker Randy Abrams tegenover Ars Technicagezegd.

Abrams wilde een klacht indienen over foutieve informatie op zijn kredietverslag. Het formulier op de website leidde hem echter om naar een malafide website. Die website probeerde vervolgens de malware Adware Eorezo te downloaden, vermomd als een download van Adobe Flash. Adware Eorezo is malware waarmee advertenties worden getoond in Internet Explorer.

De beveiligingsonderzoeker stelt dat hij het probleem tijdens drie aparte verzoeken tegenkwam. Equifax zei donderdag de pagina in kwestie offline te hebben gehaald, meldt Reuters. Het kredietbureau doet nu onderzoek naar de aanval.

Eerste hack

Equifax werd in mei dit jaar gehackt, waarbij criminelen toegang kregen tot de gegevens van 143 miljoen Amerikanen. Op 29 juli werd de aanval ontdekt door het bedrijf.

De hack werd in september bekendgemaakt. Daarna zijn er meerdere aanklachten tegen het kredietbureau ingediend en lopen er diverse onderzoeken, onder meer naar handel met voorkennis. Een aantal topmensen verkocht enkele dagen voor de hack publiekelijk bekend werd een deel van hun aandelen in het bedrijf.

Bron: Equifax opnieuw slachtoffer van cyberaanval