Het Chinese techbedrijf Tencent Holding zou overwegen Twitter in te lijven. Tencent richt zich met name op sociale media en gaming. In China beheert het bedrijf de grote app WeChat, dat bijna een miljard gebruikers telt.

De speculaties zorgden voor een koerssprong van het aandeel Twitter op de beurs in New York. Een positief rapport van Citron Research, die 2018 bestempelde als het jaar voor Twitter gaf het aandeel verder vleugels.

Eerder werd Twitter gelinkt aan een overname door techbedrijf Salesforce, maar uiteindelijk leidde dat tot niets omdat de diensten van Twitter strategisch niet zouden passen bij die van Salesforce. Dat bedrijf verdient zijn geld onder meer met de verkoop van cloudsoftware.

Ook techreus Google en entertainmentconcern Walt Disney zouden eerder interesse hebben gehad in Twitter. Maar ook zij zetten uiteindelijk niet door.

Goede resultaten

Twitter kwam in oktober met verrassend goede resultaten naar buiten. Dat zorgde er ook voor dat analisten positiever oordeelden over het techbedrijf. Dit deed ook het aandeel goed. De afgelopen dagen verloor Twitter juist aan beurswaarde nadat bekend werd dat operationeel directeur Anthony Noto vertrekt bij het bedrijf.

Het aandeel Twitter sloot vrijdag bijna 10 procent hoger.

 

Source: ‘Chinees techbedrijf Tencent overweegt Twitter over te nemen’