320.000 mensen in Nederland hebben weleens met hun smartphone afgerekend bij de kassa. Dat bevestigt Betaalvereniging Nederland na berichtgeving van Tweakers. Het aantal gebruikers van de banken-apps die dit mogelijk maken is ten opzichte van begin dit jaar ruim verdubbeld.

Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland komt die stijging doordat meer banken de smartphone-betalingen zijn gaan ondersteunen. Sinds januari doet ABN Amro dat bijvoorbeeld, waardoor er in een maand tijd 50.000 gebruikers bij kwamen.

Op dit moment is het mogelijk om bij ING, ABN Amro, Rabobank, SNS en Bunq contactloos met je telefoon af te rekenen. De organisatie kan niet zeggen hoe vaak deze 320.000 Nederlanders contactloos betalen via hun smartphone.

Nog niet iOS

De techniek werkt op dit moment in Nederland alleen op Android-toestellen. Dat komt doordat de smartphones die dit kunnen gebruikmaken van nfc (near-field communication). iPhones hebben die technologie ook, maar die moeten gebruik maken van Apple Pay.

Apple wil dat banken Apple Pay ondersteunen en klanten op die manier laten afrekenen. Deze dienst is in andere Europese landen al wel beschikbaar. Wanneer dit naar Nederland komt is nog onbekend.

Betaalvereniging Nederland wil op 1 januari 2018 op 400.000 gebruikers zitten.

Source: Betalen via smartphone in minder dan jaar tijd ruim verdubbeld