Apple beschuldigt Qualcomm van patentschending. De chipmaker zou Apple-technologie hebben gebruikt voor het verbeteren van accuduur in smartphones.

Apple reageert hiermee op een aanklacht van Qualcomm uit juli. De chipfabrikant stelde toen dat sommige iPhones vergelijkbare patenten van Qualcomm schendt.

Apple zegt nu dat juist de Snapdragon-chips van Qualcomm, die in veel verschillende Android-toestellen te vinden zijn, inbreuk maken op patenten van Apple. Volgens het bedrijf gaat het om ten minste acht patenten rondom het verlengen van de accuduur in mobiele telefoons.

De patenten beschrijven een techniek waarmee de telefoonprocessor alleen het minimale aan energie verbruikt. Delen van de chip die niet in gebruik zijn, worden in slaapstand gehouden.

Snapdragon

Apple stelt dat de Snapdragon 800- en 820-chips deze patenten schenden. Deze processors worden onder meer gebruikt in telefoons van Samsung en Google. Apple eist een schadevergoeding van Qualcomm, maar het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

Qualcomm en Apple zijn al sinds begin dit jaar verwikkeld in een serie rechtszaken. Het begon in januari, toen Apple een miljard dollar eiste van Qualcomm om machtsmisbruik en achterstallige betalingen.

Door: NU.nl

 

Source: Apple reageert op patentzaak Qualcomm met eigen aanklacht