Het van oorsprong Zweedse bedrijf Yubico komt met een ‘wachtwoordsleutel’ die werkt met een iPhones en iPads.

De USB-sleutel heeft een door Apple gebruikte Lightning-aansluiting en kan daarmee in de meest recente iPhones en iPads gestoken worden, maakt Yubico dinsdag bekend.

Yubico maakt zogenaamde USB-wachtwoordsleutels, die het bedrijf YubiKeys noemt. Gebruikers kunnen de sleutels in de USB-poort van een apparaat steken om bij hun accounts in te loggen. De sleutel biedt een extra beveiligingslaag bovenop een wachtwoord: zonder sleutel is inloggen niet mogelijk.

Een YubiKey met de Lightning-aansluiting van Apple ontbrak tot nu toe. Gebruikers die een wachtwoordsleutel op de iPhone wilden gebruiken, moesten daarvoor een tussenstukje gebruiken. Bovendien werden daarbij niet alle YubiKey-functies ondersteund.

Naast de Lightning-aansluiting heeft de nieuwe YubiKey ook een USB-c-aansluiting. Deze aansluiting is terug te vinden in andere Apple-producten, maar ook in recente Android-smartphones.

Onder meer Google, Facebook, Twitter en Dropbox bieden ondersteuning voor beveiliging via hardwaresleutels, waaronder de YubiKeys.

Yubico’s wachtwoordsleutel voor Apple-apparaten is nog in ontwikkeling. Wanneer het product precies op de markt komt en hoe duur de sleutel wordt, is niet duidelijk.

https://www.nu.nl/gadgets/5671919/yubico-komt-met-wachtwoordsleutel-voor-iphone.html