YouTube staat reacties onder video’s waarin jonge minderjarigen te zien zijn niet langer toe. Het videoplatform neemt deze beslissing nadat eerder bleek dat een pedofielennetwerk de reactiemogelijkheid op YouTube misbruikte om video’s te vinden.

In een blogpost kondigt het bedrijf aan dat ze de reactiemogelijkheid onder video’s waarin jonge kinderen voor komen zal uitschakelen. Vanaf dit moment is het onder een groot aantal van dit soort video’s al niet meer mogelijk om reacties te plaatsen en de komende maanden wil YouTube dit nog verder uitbreiden.

Hoewel YouTube het belangrijk vindt dat bezoekers van het platform kunnen reageren onder video’s en met elkaar in discussie moeten kunnen gaan, mag dit niet ten koste gaan van de veiligheid van kinderen.

YouTube neemt maatregelen na ontdekking pedofielennetwerk

Het pedofielennetwerk plaatste reacties onder video’s waarin kinderen onbedoeld in ongepaste houdingen te zien waren. Via de reacties onder deze video’s wezen leden van het pedofielennetwerk elkaar op deze beelden.

Naar aanleiding van deze ontdekking haalde YouTube meer dan 400 kanalen offline, die onderdeel waren van het netwerk. Ook werden er miljoenen reacties verwijderd. Adverteerders trokken zich terug nadat bekend werd dat de video’s misbruikt werden door het netwerk. Het is niet bekend of deze adverteerders nu weer opnieuw gaan adverteren op het videoplatform.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5767185/youtube-schakelt-reacties-onder-videos-met-jonge-kinderen-uit.html