YouTube beperkt de advertentiemogelijkheden op video’s die mogelijk misbruikt kunnen worden door middel van reacties met pedofiele intenties. Dat meldt een woordvoerder aan Engagdet.

De woordvoerder meldt dat de proactieve maatregel wordt toegepast op specifieke video’s, niet op specifieke kanalen. Het gaat om een tijdelijke maatregel.

Onlangs werd ontdekt dat een pedofielennetwerk op YouTube actief is en het YouTube-reactiesysteem misbruikt om gebruikers te wijzen op kinderen die onbedoeld ongepaste houdingen aannamen. Door de reacties te plaatsen wezen de gebruikers elkaar onder meer op bepaalde momenten in video’s.

De maatregel zorgt ervoor dat uploaders van onschuldige video’s hun advertentie-inkomsten verliezen. Het pedofilienetwerk maakte onder meer misbruik van video’s waarvan de uploader geen pedofiele intentie had. Het ging bijvoorbeeld video’s van turnende kinderen of kinderen in badkleding.

Naar verluidt hebben meerdere adverteerders, waaronder Disney, hun advertenties op YouTube als gevolg van het pedofilieschandaal tijdelijk stopgezet.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5757783/youtube-beperkt-advertentiemogelijkheden-na-pedofilieschandaal.html