De autoriteiten in Wit-Rusland blokkeren de toegang tot servers van ProtonMail en ProtonVPN, waardoor internetgebruikers in het land geen gebruik van de diensten kunnen maken. Dat heeft ProtonMail bekendgemaakt. Wit-Russische internetproviders blijken ip-adressen van Proton-servers te blokkeren.

Mogelijke aanleiding voor de blokkade is een bomdreiging die van een ProtonMail-adres afkomstig zou zijn. De Wit-Russische autoriteiten hebben echter nog geen verklaring gegeven. “Het blokkeren van een complete e-maildienst is een ineffectieve en misplaatste methode om op criminele acties van een enkele gebruiker te reageren, met name als miljoenen mensen ProtonMail gebruiken om te communiceren en hun privacy te beschermen”, zegt Ben Wolford van ProtonMail.

De vpn- en e-mailaanbieder probeert contact met de Wit-Russische autoriteiten te krijgen om de blokkade op te heffen. In de tussentijd worden gebruikers in het land aangeraden om van Tor Browser gebruik te maken en een klacht bij hun internetprovider in te dienen. Eerder dit jaar besloot ook de Russische overheid om enige tijd de toegang tot ProtonMail te blokkeren.

Source