Microsoft heeft updates voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 SP1 uitgebracht die ervoor zorgen dat beide besturingssystemen in de toekomst beveiligingsupdates kunnen blijven ontvangen. De updates zorgen ervoor dat beide Windowsversies “sha-2 code signing” ondersteunen.

Microsoft signeert beveiligingsupdates met zowel het sha-1- als het sha-2-algoritme. Op deze manier kan worden gecontroleerd dat de updates direct van Microsoft afkomstig zijn en onderweg niet zijn aangepast. Vanwege zwaktes in het sha-1-algoritme zal de softwaregigant beveiligingsupdates in de toekomst niet meer met sha-1 signeren. Windows 7 en Server 2008 ondersteunden echter geen met sha-2 gesigneerde updates. Systemen zonder sha-2-ondersteuning zullen na juli 2019 geen Windows-updates meer ontvangen.

Om ervoor te zorgen dat Windows 7- en Server 2008-systemen klaar zijn heeft Microsoft nu updates KB4474419 en KB4490628 uitgebracht. Volgens de omschrijving worden de updates automatisch geïnstalleerd in het geval automatisch updaten staat ingeschakeld. Voor gebruikers die de updates niet installeren zal Microsoft die op 9 april als stand alone beveiligingsupdate aanbieden.