Microsoft heeft een nieuwe optie aan een testversie van Windows 10 toegevoegd waardoor gebruikers met een via sms verkregen code op het besturingssysteem kunnen inloggen om hun account in te stellen. De softwaregigant wil op deze manier het gebruik van wachtwoorden terugdringen.

In een aankondiging van de nieuwe testversie van Windows 10 laat Microsofts Dona Sarkar weten dat gebruikers van wie het Microsoftaccount aan hun telefoonnummer is gekoppeld, een sms-code kunnen gebruiken om in te loggen en vervolgens hun account op Windows 10 in te stellen. Zodra het account is ingesteld kunnen gebruikers inloggen via Windows Hello Face, Fingerprint of een pincode.

Gebruikers die nog geen “wachtwoordloos telefoonnummeraccount” hebben kunnen dit aanmaken via een mobiele app zoals Word. Vervolgens kan dit account aan Windows worden toegevoegd en bij het inloggen worden gekozen. Vervolgens zal ook hierbij Windows Hello moeten worden gekozen om voortaan op het besturingssysteem in te loggen. De nieuwe optie is op dit moment alleen beschikbaar in de testversie van de Windows 10 Home-versie.

Tamper Protection

Een andere nieuwe optie in de testversie van Windows 10 is “Tamper Protection”. Dit is een onderdeel van Windows Defender Antivirus. Wanneer ingeschakeld biedt het aanvullende bescherming tegen aanpassingen aan belangrijke beveiligingsinstellingen. Verder beschikt de testversie over de Windows Sandbox waarover gisteren al werd bericht. Wanneer de opties in de uiteindelijke versie van Windows 10 terechtkomen is nog niet bekend.

Image