Het Amerikaanse openbaar ministerie heeft vijf mannen beschuldigd van het inbreken op systemen die door filmproductiebedrijven in Hollywood worden gebruikt, om vervolgens nog niet verschenen films en televisieseries te stelen en die op internet te verspreiden.

Het zou onder andere gaan om Fifty Shades of Grey, The Expendables 3 en The Walking Dead. De gestolen bestanden werden naar een server in Frankrijk geüpload, waar meer dan 25.000 filmgerelateerde bestanden stonden, waaronder films als Godzilla, How to Train Your Dragon 2 en Horrible Bosses 2. Daarnaast zouden de vijf kopieën van films ook op andere wijze hebben verkregen, waaronder het opnemen in de bioscoop en het verkrijgen van kopieën die de filmindustrie onder filmprofessionals verspreidt.

De gestolen films werden tegen betaling aangeboden, alsmede geüpload naar piraterijsites. Zo werden kopieën van Kingsman: The Secret Service en Fifty Shades of Grey te koop aangeboden op dezelfde dag dat de films in de Verenigde Staten in première gingen. De verdachten zijn afkomstig uit Groot-Brittannië, India, Dubai en Maleisië. Alleen de Britse verdachte is aangehouden. Hij werd eerder wegens soortgelijke vergrijpen opgepakt en moet nog in Groot-Brittannië terechtstaan.