De politie heeft vier mensen uit Hilversum en Veendam aangehouden op verdenking van het stelen van tenminste 250.000 euro via phishing. De verdachten, drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 21, 24 en 29 jaar, probeerden via phishingmails inloggegevens voor internetbankieren te ontfutselen.

Ook belden ze slachtoffers waarbij ze zich voordeden als bankmedewerkers. De verdachten waarschuwden slachtoffers voor verdachte transacties op hun rekening. Door tijdelijk geld over te maken naar een zogenaamd veilige rekening konden slachtoffers dit voorkomen. Het ging echter om de rekening van een katvanger.

Vorig jaar september startte het cybercrimeteam van Politie Midden-Nederland een onderzoek naar aanleiding van aangiftes van phishing. In het onderzoek kwam de politie de vier verdachten op het spoor. Zij worden verdacht van phishing of het dienst doen als katvanger. De vier verdachten hebben naar schatting minimaal 250.000 euro buitgemaakt van klanten van Nederlandse banken, zo laat de politie weten.