De storing die donderdag onder meer het netwerk van de Britse mobiele provider O2 platlegde, was het gevolg van een softwarefout en een verlopen certificaat.
Netwerkbeheerder Ericsson is met een verklaring naar buiten gekomen over de storing die een deel van het Ericsson netwerk donderdag trof.

In Engeland waren de de providers O2 en Sky Mobile enige tijd uit de lucht, maar de storing trof nog meer bedrijven in andere landen. Een eerste analyse geeft aan dat het hoofdprobleem een verlopen certificaat was in de versies van de software die bij deze klanten waren geïnstalleerd. Het probleem deed zich voor in enkele knooppunten van het netwerk die draaien op twee specifieke softwareversies van de Serving GPRS Support Node – Mobility Management Entity, aldus Ericsson.

“De software die deze problemen heeft veroorzaakt, wordt buiten werking gesteld”, verzekert Börje Ekholm, President en CEO van Ericsson.

Een volledig onderzoek is nog in volle gang. Inmiddels zijn voor de meeste klanten en gebruikers de netwerkproblemen verholpen.