Twitter test een nieuwe functie waarbij gebruikers zich kunnen aanmelden om notificaties te krijgen van gesprekken waar zij niet aan deelnemen. Gebruikers kunnen zich ‘abonneren’ op een gesprek om de meldingen te ontvangen.

Met de functie wil Twitter het voeren van gesprekken op het platform bevorderen, zegt het bedrijf in een bericht op zijn eigen sociale medium.

Het sociale medium neemt ook andere maatregelen om discussies te stimuleren. Zo heeft Twitter in maart een prototype-app genaamd Twttr uitgebracht, waarop geselecteerde testers de nieuwe functies kunnen testen.

In de Twttr-app kunnen gebruikers gesprekken volgen op een manier die meer lijkt op een chatgesprek, onder meer door het gebruik van tekstballonnen. Daarnaast is het aantal retweets en vind-ik-leuks op een bericht niet direct zichtbaar, maar moeten gebruikers op een bericht drukken om dat te zien.

Hoe lang Twitter de tests met zijn Twttr-app blijft uitvoeren, is onduidelijk. De app is vooralsnog alleen op uitnodiging beschikbaar in het Engels en Japans.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/apps/5794053/twitter-test-meldingen-bij-gesprekken-waar-gebruiker-niet-aan-deelneemt.html