Twitter heeft jarenlang tweets openbaar getoond die afgeschermd hadden moeten zijn. Dat kwam door een softwarefout.

Twitter schrijft donderdag op zijn website dat de fout in de Android-app werd gevonden. Het bedrijf maakt niet bekend hoeveel gebruikers er last van hebben gehad, maar houdt het op “enkele gebruikers”. Mensen die de iOS-app van Twitter gebruiken, zijn niet getroffen.

Gebruikers die tussen 3 november 2014 en 14 januari 2019 bepaalde aanpassingen maakten terwijl ze de instelling ‘Je tweets afschermen’ hadden ingeschakeld, liepen risico. Twitter noemt het wijzigen van een gekoppeld e-mailadres als voorbeeld aan TechCrunch

Berichten van enkele accounts die waren afgesloten met een slotje, waren door een bug toch voor iedereen te zien. Een deel van de getroffen gebruikers is door Twitter op de hoogte gesteld. Toch maakt het bedrijf de fout publiek bekend, omdat “wij niet alle accounts kunnen identificeren”.

Twitter biedt in een statement zijn excuses aan: “We voeren een volledige controle uit om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.” Het bedrijf zegt dat het probleem op 14 januari volledig is opgelost.

https://www.nu.nl/apps/5690573/twitter-bug-toonde-jarenlang-afgeschermde-tweets-van-gebruikers.html