Het Tor Project heeft een nieuwe website gelanceerd gericht op nieuwe gebruikers. De organisatie is verantwoordelijk voor het Tor-netwerk en Tor Browser, de software die dagelijks door miljoenen mensen wordt gebruikt om hun privacy en identiteit te beschermen.

Twee jaar geleden kwam het Tor Project met een eigen stijlgids om alle onderdelen van het Tor-ecosysteem dezelfde visuele uitstraling te geven. Dit moet helpen bij het versterken van het gebruikersvertrouwen en de identiteit van de community. De meeste mensen leren via TorProject.org over Tor en kiezen er dan voor om de browser te downloaden. De oude website slaagde hier echter slecht in.

“We hadden teveel informatie om te verwerken en niets was vertaald”, aldus Isabela Bagueros, directeur van het Tor Project. Daarop werd besloten een nieuwe website te ontwerpen, waarbij de focus op nieuwe gebruikers lag. Tevens werd besloten om de site mobielvriendelijk te maken. Ook wordt de website nu in zeven verschillende talen aangeboden. Tor Browser zelf is in 24 talen beschikbaar.

“Onze nieuwe website is een onderdeel van ons doel om ervoor te zorgen dat iedereen op de planeet Tor kan gebruiken”, laat Bagueros weten. Binnenkort zal het Tor Project een communityportal lanceren met informatie over hoe mensen de boodschap over Tor kunnen verspreiden. “We zijn een groep mensen verenigd in het geloof dat iedereen privétoegang tot het open web hoort te hebben en we hopen dat onze nieuwe site het eenvoudiger maakt om dit te bereiken”, besluit de Tor Project-directeur.