Mozilla heeft meer privacy-extensies aan een testversie van Firefox voor Android toegevoegd, waarmee het tegemoet wil komen aan de kritiek dat er te weinig extensies voor de browser beschikbaar zijn. Onlangs lanceerde de browserontwikkelaar een compleet vernieuwde Androidbrowser.

De nieuwe Firefox voor Android ondersteunt vooralsnog alleen speciaal geselecteerde extensies die voor “de beste ervaring” moeten zorgen. Daarbij is er voorrang gegeven aan “Recommended Extensions” die voor mobiel gebruik zijn geoptimaliseerd. Op dit moment kunnen gebruikers uit negen extensies kiezen. Dit zorgde voor de nodige kritiek. Daarop liet Mozilla begin deze maand weten dat er meer extensies voor Firefox voor Android beschikbaar zullen komen.

Daarnaast kondigde Mozilla aan dat de testversie van Firefox voor Android support krijgt om alle extensies op addons.mozilla.org te installeren. Dit moet het eenvoudiger voor mobiele ontwikkelaars maken om de compatibiliteit te testen en voor geïnteresseerde gebruikers om extensies te proberen die nog niet voor de releaseversie beschikbaar zijn.

Nu laat de browserontwikkelaar weten dat er meer extensies voor Firefox voor Android Nightly beschikbaar zijn gekomen. Nightly staat voor de testversie van de browser. Het gaat onder andere om proxy-extensie FoxyProxy en wachtwoordmanager Bitwarden. Eerder al werd er support voor adblockers Ghostery en AdGuard toegevoegd. Als de extensies goed blijken te werken zullen ze in november voor de releaseversie van Firefox voor Android beschikbaar komen.

Source