Versleutelde chatdienst Telegram heeft verschillende nieuwe features geïntroduceerd die de privacy van gebruikers moeten verbeteren, waaronder een optie om berichten anoniem door te sturen en de mogelijkheid om volledige privéchats te verwijderen.

Eén van de nieuwe optie is “Anonymous Forwarding” en zorgt ervoor dat, wanneer ingeschakeld, doorgestuurde berichten van een gebruiker niet langer naar hem of haar zijn te herleiden. De doorgestuurde berichten laten in dit geval alleen een niet klikbare naam in het ‘from’ veld zien. “Op deze manier hebben mensen met wie je chat geen controleerbaar bewijs dat je ze ooit iets hebt gestuurd”, aldus het Telegram-team. Tevens kunnen gebruikers nu beperken wie hun profielfoto kan zien.

Telegram liet gebruikers al enige tijd berichten uit privéchats verwijderen die ze zelf hadden verstuurd. Dit moest echter wel binnen 48 uur gebeuren. Nu is het ook mogelijk om ontvangen berichten te verwijderen en is er niet langer een tijdslimiet. Verder kunnen gebruikers nu ook volledige privéchats van hun eigen toestel en dat van de andere persoon verwijderen, zonder dat hier een spoor van achterblijft. Volgens Telegram moet dit gebruikers meer controle geven over de privégesprekken die ze ooit hebben gehad.

Image