Er is een lek ontdekt in de software van de slimme cameradeurbel Ring. De data die verstuurd wordt door de deurbel werd niet versleuteld en was daardoor te onderscheppen door hackers.

Beveiligingsbedrijf Dojo kwam achter het lek toen programmeurs bij het bedrijf gingen kijken of de software van de Ring wel goed beveiligd was. Al snel bleek dat de beelden die de deurbel opneemt, niet goed werden versleuteld.

Dit bekent dat als hackers een internetverbinding kunnen afluisteren ze ook meteen bij de beelden van de cameradeurbel konden. Niet alleen konden de beelden bekeken worden, maar het was ook mogelijk om de beelden te vervangen.

Het lek is inmiddels gedicht, het is niet bekend of er ook gebruik is gemaakt van de kwetsbaarheid door kwaadwillenden. Iedereen die een Ring-deurbel heeft, wordt geadviseerd deze zo snel mogelijk te updaten.

Ring kwam eerder in opspraak

Eerder bleek de beveiliging van Ring niet op orde te zijn, omdat bleek dat medewerkers van Ring de live beelden die door de deurbel worden opgenomen live konden bekijken.

Ring is sinds vorig jaar onderdeel van Amazon, dat de slimme deurbelfabrikant overnam voor een miljard dollar (867 miljoen euro).

https://www.nu.nl/gadgets/5767095/slimme-deurbel-ring-was-niet-goed-beveiligd.html