De Singaporese overheid heeft meer dan 800.000 bloeddonoren gewaarschuwd nadat hun privégegevens door een onbeveiligde database twee maanden lang voor iedereen op internet toegankelijk waren. De database was aan een leverancier verstrekt om de databases van twee bloedbanken bij te werken en testdoeleinden.

Zonder kennis en toestemming van de Singaporese overheid en in strijd met de contractuele verplichtingen had deze leverancier de data op een server geplaatst die voor iedereen toegankelijk was. Er waren geen maatregelen genomen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen, aldus de Singaporese overheid.

De database bevatte de naam, de Singaporese tegenhanger van het BSN, aantal bloeddonaties, data van de laatste drie bloeddonaties en in sommige gevallen bloedtype, lengte en gewicht van 808.000 mensen. Een beveiligingsonderzoeker ontdekte de database op internet en waarschuwde daarna de Singaporese databeschermingsautoriteit. De database stond sinds 4 januari dit jaar online en is inmiddels beveiligd.