Servers van e-mailprovider VFEmail zijn bij een aanval geformatteerd. Ook zijn back-ups, virtual machines en bestandsservers verloren gegaan. Op Twitter laat de provider weten dat het grootste deel van de infrastructuur door de aanval is getroffen. VFEmail biedt zowel gratis als betaalde e-maildiensten.

Twintig uur geleden meldde de provider dat alle externe systemen down waren. Niet veel later bleek dat een aanvaller had toegeslagen, die kon worden betrapt tijdens het formatteren van een back-upserver. “Op dit moment heeft de aanvaller alle schijven van alle servers geformatteerd. Elke virtual machine, elke bestandsserver, elke back-upserver is verloren gegaan”, aldus een tweet van VFEmail. Volgens de e-mailprovider heeft de aanvaller niet om losgeld gevraagd, maar is er sprake van “attack and destroy”.

Door de aanval zijn onder andere mailboxes van gebruikers verloren gegaan. Inmiddels is een deel van de infrastructuur hersteld en worden inkomende berichten weer afgeleverd. De beheerder van VFEmail merkt op dat hij naar het datacentrum zal moeten gaan om te kijken of een bestandsserver die tijdens het formatteren kon worden gered, te herstellen is, alsmede de e-mail die erop staat. “Maar het grootste deel van de infrastructuur is verloren gegaan.”

Image