Bij ArbiterSports, een softwaremaker die levert aan diverse grote Amerikaanse sportorganisaties, zijn bij een cyberaanval met ransomware 540.000 persoonsgegevens gelekt.

IT-beveiligers hebben geconstateerd dat onbevoegden toegang hebben gekregen tot bepaalde computersystemen op het netwerk. Ook hebben ze vergeefs geprobeerd deze te versleutelen, zo meldt Cybersecurity Insiders op basis van een officiële verklaring.

Hoewel de poging om bestanden of systemen te versleutelen gedetecteerd en geblokkeerd kon worden, zijn de hackers er wel in geslaagd om de database te kopiëren, zo stelt de organisatie. Die database bevat persoonsgegevens van de webapplicaties ArbiterGame, ArbiterOne en ArbiterWorks.
De gestolen gegevens bevatten onder meer gebruikersnamen, wachtwoorden, namen, adressen, geboortedata, e-mailadressen en social security-nummers van de leden.
De wachtwoorden en social security-nummers waren weliswaar versleuteld, maar een derde partij zou deze versleuteling hebben gekraakt.

De hackers hebben losgeld geëist in ruil voor het vernietigen van de gestolen gegevens. ArbiterSports stelt ‘tot een akkoord te zijn gekomen’ en de bevestiging te hebben gehad dat de onbevoegden de data hebben vernietigd.
Alle leden van ArbiterSports wordt dringend verzocht hun wachtwoord te veranderen. Ook krijgen alle leden een jaar gratis lidmaatschap op Experian Identity Works Credit 3B, een dienst die beschermt tegen identiteitsdiefstal.

Source