De parkeergarage waar de Canadian Internet Registration Authority (CIRA) gebruik van maakt, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van .CA-domeinen, is getroffen door ransomware. Dat heeft de registry via een blogposting bekendgemaakt.

Vanwege de infectie waren de slagbomen geopend en kon iedereen zonder te betalen uitrijden. Het gaat om de parkeergarage van TD Place Stadium, een stadion in de Canadese hoofdstad Ottawa. De parkeergarage heeft plek voor meer dan duizend voertuigen. Spencer Callaghan van CIRA benadrukt dat de parkeergarage door een ander bedrijf wordt beheerd en de Canadese registry zelf niet is getroffen. “Maar het laat zien hoe deze hacks aan de orde van de dag zijn”, aldus Callaghan.

Het is niet voor het eerst dat systemen van parkeergarages worden aangevallen. In 2017 raakten systemen van Q-Park besmet met de WannaCry-ransomware. Vorig jaar werden twee parkeergarages in Weert het doelwit van aanvallers. Die hadden de slagbomen geblokkeerd en een bericht op de server achtergelaten waarin werd geëist dat er een bedrag in bitcoin moest worden betaald om de controle over het systeem terug te krijgen.