Door Anoniem: Ik zie hier niemand de daders verdedigen, maar de vraag waarom de gegevens (zéker in deze context) zijn opgeslagen is zeer legitiem.

Het is inderdaad een legitieme vraag. Maar…

Wie kan mij uitleggen waarom de allerbeste beveiliging tegen lekken, diefstal en dus ook afpersing hier niet is toegepast, namelijk het niet verwerken van gegevens die je niet nodig hebt.

…hier lijk je aan te nemen dat het antwoord is dat de opslag niet legitiem is. Misschien zijn de gegevens wél nodig. Bijvoorbeeld omdat de jongeren anoniem zijn tegenover de hulpverleners maar wel door de hulpverleners bereikt moeten kunnen worden. Dan wordt er een scheiding gemaakt tussen een partij die wel de identiteit van de jongere kent maar niet zijn/haar problemen en een partij die de problemen kent maar niet de identiteit.

Door Balder: Ben je autist? Mijn nederige excuses voor deze kwalificatie maar ik kan me zo spinnijdig maken over zoveel onnozel onbegrip!

Zou je die excuses ook meteen aan mensen met de diagnose autisme kunnen richten? Ik ben er een en ik ben prima in staat om te begrijpen waarom contactgegevens nodig kunnen zijn. Autisten kunnen inderdaad blinde vlekken hebben en bepaalde dingen niet zien, maar heb je door dat heel wat niet-autisten net zo goed met flagrante blinde vlekken rondlopen?

Als je je kwaad maakt over mensen die kennelijk niet snappen waar ze het over hebben doe je er goed aan om zelf te zorgen dat je aanzienlijk beter snapt waar je het zelf over hebt dan waar je nu blijk van geeft. Ik hoop dat je de integriteit hebt om nu ook even pisnijdig op jezelf te worden vanwege je eigen onnozele onbegrip.