Aanvallers zijn erin geslaagd om de privégegevens van meer dan 540.000 mensen bij de Franse overheid te stelen. De aanval vond plaats op 5 december en was gericht tegen de Ariane-database. Ariane is een dienst waarbij Franse burgers die naar het buitenland reizen zich kunnen aanmelden.

De Franse overheid kan op deze manier burgers in het buitenland waarschuwen voor rampen of noodsituaties in de locatie waar ze zich bevinden. Reizigers kunnen ook de gegevens van personen opgegeven die in noodgevallen moeten worden benaderd. Bij de aanval zijn van deze personen de gegevens buitgemaakt. Het gaat om namen, telefoonnummers en e-mailadressen. De gegevens van Ariane-gebruikers en informatie over reisbestemmingen zijn niet gestolen.

Volgens de Franse overheid is het niet mogelijk om met de gestolen data een verband tussen contactpersonen en Ariane-gebruikers te leggen. Wel lopen contactpersonen het risico op phishingaanvallen en scams, aldus een uitleg op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoe de aanval precies kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Wel stelt de Franse overheid dat er maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen, maar wat die maatregelen zijn wordt niet vermeld.