De komende dagen vindt de Week van de Veiligheid plaats en de politie zet hierbij in op cybercrime en digitale weerbaarheid. Tijdens de veiligheidsweek brengen onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, VNO-NCW, MKB-Nederland, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, politie en honderdtachtig gemeenten het thema veiligheid onder de aandacht.

De politie Zeeland-West-Brabant zal op social media een campagne starten en daarin veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit bespreken, zoals WhatsAppfraude, helpdeskfraude en smishing, maar ook het worden geronseld als katvanger. “Elke dag belichten we via onze social media-kanalen op Facebook, Twitter en Instagram een incident, voorzien van tips om de weerbaarheid te vergroten”, zegt districtschef Wietske Muller.

Volgens Muller neemt het aantal slachtoffers van cybercrime met de dag toe. “Door een hele week de aandacht op cybercrime te richten en dan vooral op de preventieve kant, willen we de kans pakken om onze burgers daarin weerbaarder te maken en hen de helpende hand toe te steken.” Naast de online campagne kunnen mensen op donderdagavond 8 oktober via een livestream op YouTube vragen stellen over digitale weerbaarheid.

Source