Een fan van de Zweedse Youtuber PewDiePie heeft ongeveer 50.000 printers gehackt om mensen op te roepen om het videokanaal van de vlogger te gaan volgen.
Iemand met de Twitter-alias TheHackerGiraffe beweert honderden duizenden printers wereldwijd te hebben gescand op zoek naar open poort 9100. Hij maakte daarbij gebruik van een bestaande kwetsbaarheid bij zowel wifi- als netwerkprinters.

Bij 50.000 printers is het gelukt om daadwerkelijk binnen te komen en een document te printen waarin de lezer wordt gevraagd om het videokanaal van PewDiePie op Youtube te gaan volgen.

De Zweedse vlogger beheert al enige tijd het Youtube-kanaal met de meeste volgers (ruim 73 miljoen). Maar het Indiase muzieklabel T-Series zit hem de hielen met 72 miljoen volgers. TheHackerGiraffe is de actie gestart om PewDiePie aan meer volgers te helpen en zo zijn voorsprong te behouden.

In een reactie aan The Verge vertelt TheHackerGiraffe dat mensen onderschatten wat voor desastreuze gevolgen zo’n kwetsbaarheid kan hebben. “Hackers hadden dit ook kunnen misbruiken om bestanden te stelen, malware te installeren, fysieke schade aan printers aan te richten, of in complete netwerken binnendringen.”