Vorige week zijn de persoonsgegevens van waarschijnlijk alle huidige en voormalige medewerkers van Strukton Rail en Eurailscout in Nederland gestolen, zo heeft het bouw- en spoorbedrijf via de eigen website bekendgemaakt. Het gaat om namen, geboortedata, voorletters, adresgegevens, datum in dienst, datum uit dienst (indien van toepassing) en bankrekeningnummer.

Strukton werd op 1 oktober door de politie over het datalek geïnformeerd. Uit het onderzoek dat hierop werd ingesteld bleek dat een tijdelijke ex-medewerker foto’s van de gegevens had gemaakt. Deze medewerker had voor zijn werk toegang tot de gegevens. Volgens Strukton lijkt het om een eenmalige en individuele actie te gaan. Vorige week is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

“Wij betreuren dit incident enorm en doen er alles aan om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. De realiteit is dat diefstal helaas nooit helemaal is uit te sluiten. Dit voorval maakt duidelijk dat misbruik van vertrouwelijke informatie altijd op de loer ligt. Wij doen er alles aan om datalekken te voorkomen”, aldus het bedrijf, dat werkafspraken en processen gaat evalueren om te zien of er verbeteringen moeten worden doorgevoerd.

Source