De officier van justitie eist een gevangenisstraf van 30 maanden tegen een hacker die bijna 70 slachtoffers heeft aangevallen.

Tien maanden van de strafeis zijn voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De 25-jarige man wordt verdacht van hackaanvallen en phishing. Daarmee brak hij in op onder andere webwinkelaccounts en accounts op clouddienst Dropbox.

De man zou geld hebben verdiend door bijvoorbeeld te zoeken naar seksueel getinte afbeeldingen. Hij vertelde slachtoffers dat de foto’s openbaar gemaakt werden tenzij ze hem betaalden.

Ook bestelde hij in webwinkels producten met andermans accounts. Omdat hij koos voor de optie ‘achteraf betalen’, kon hij dat zonder de concrete betaalinformatie van slachtoffers. De getroffen webwinkelbezoekers werden achteraf wel gesommeerd om te betalen.

Hacker zegt spijt te hebben

Eind oktober 2017 werd een man gearresteerd, toen hij een pakketje besteld met een gehackt account probeerde af te halen. Met behulp van gesprekken op de telefoon van deze man werd uiteindelijk de 25-jarige verdachte opgespoord, die in juli 2018 is gearresteerd.

De man heeft bekent zijn schuld en zegt spijt te hebben van zijn daden. Hij heeft naar eigen zeggen rond de tweeduizend euro per maand hebben verdiend met zijn hackaanvallen. Dat bedrag trekt het OM in twijfel.

https://www.nu.nl/internet/5669402/om-eist-straf-van-25-jaar-tegen-hacker-met-tientallen-slachtoffers.html