Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 51-jarige vrouw uit Hoogvliet een gevangenisstraf van twee jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het wegsluizen van 1 miljoen euro van bouwmarkt Karwei naar een ‘internetliefde’. De vrouw werkte al 32 jaar voor Karwei en was verantwoordelijk voor de boekhouding, aldus RTV Rijnmond.

Ze had via internet een man leren kennen die geld vroeg voor zijn zieke vader en later voor zichzelf, omdat hij in het ziekenhuis zou liggen. De vrouw, die de man één keer had gesproken via een Skypeverbinding, maakte eerst haar eigen spaargeld over. Vervolgens werd het geld van Karwei overgemaakt. De fraude kwam pas aan het licht toen de ING-bank een brief stuurde over een lening, waarop de handtekening van een leidinggevende was vervalst, zo meldt de NOS.

De vrouw, die eerder in een civiele zaak werd veroordeeld om het geld terug te betalen, heeft inmiddels 40.000 euro aan de bouwmarkt terugbetaald. Volgens de advocaat van de vrouw is ze het slachtoffer van datingfraude geworden. In de Verenigde Staten werden slachtoffers van datingfraude vorig jaar voor 143 miljoen dollar opgelicht en de Belgische minister van Consumentenzaken Kris Peeters maakte laatst nog bekend dat een Belgisch slachtoffer 500.000 euro naar een datingfraudeur had overgemaakt. De rechter doet op 25 maart uitspraak.