De nieuwe Sony Xperia 1, 10, 10 Plus en L3 hebben allemaal een dikke rand aan de bovenkant van het scherm. Dat blijkt uit gelekte beelden van de vier nieuwe telefoons in handen van 91 Mobiles.

De telefoonmaker kiest daarmee niet voor het ontwerp dat bij veel andere fabrikanten te zien is, waarbij slechts een inkeping aan de bovenkant van het scherm te vinden is.

De Xperia 1 heeft een 6,5 inch 4K-oledscherm dat ook HDR-video’s kan tonen. Sony zou beweren dat dit scherm diepere zwartwaarden heeft dan in eerdere telefoons. Daarnaast moet het toestel water- en stofwerend zijn. Achterop de telefoon zitten drie 12-megapixelcamera’.s

De Xperia 10 en 10 Plus hebben een vergelijkbaar ontwerp met schermen van 6 en 6,5 inch. Op deze toestellen zitten slechts twee lenzen op de achterzijde, met resoluties van 13 en 8 megapixels.

De Xperia L3 moet een goedkoper budgetmodel worden, met wederom twee camera’s aan de achterkant. Deze telefoon heeft aan zowel de boven- als onderkant van het scherm een rand. De camera’s hebben een resolutie van 13 en 2 megapixels.

De Xperia 1 moet voor ruim duizend euro worden verkocht, terwijl de Xperia 10 en 10 Plus vanaf 400 euro worden aangeboden. De L3 zou een prijskaart van 199 euro krijgen.

De toestellen zijn nog niet officieel aangekondigd. Dat gebeurt vermoedelijk op de smartphonebeurs Mobile World Congress, die komende week van start gaat.

https://www.nu.nl/mobiel/5756814/nieuwe-sony-telefoons-hebben-dikke-rand-aan-bovenkant-scherm.html