Apple zou in 2019 nieuwe iPhones uitbrengen met dezelfde schermformaten als de iPhone XS, XS Max en XR. Wel krijgen de telefoons een nieuw type antenne.

Dat zegt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Choi Kuo, meldt 9to5Mac. Kuo kent vaak al vroeg juiste informatie over nog niet verschenen Apple-producten.

Kuo denkt dat de nieuwe iPhone-modellen van 2019 qua formaat en schermtype gelijk zijn aan de modellen van dit jaar. De recent verschenen iPhone XS en XS Max hebben oled-schermen van respectievelijk 5,8 en 6,5 inch. De iPhone XR heeft een lcd-scherm van 6,1 inch.

Andere antennes in nieuwe iPhones

De nieuwe iPhones krijgen volgens Kuo wel een ander soort antenne. Sinds de iPhone X gebruiken iPhones de zogenoemde Liquid Crystal Polymer (LCP)-technologie.

LCP zorgt voor snelle en flexibele antennes, maar door het ingewikkelde productieproces zouden veel antennes bij de fabricage breken. Ook zouden de prijzen hoog liggen, door een klein aantal leveranciers. Apple zou daarom volgend jaar deels overstappen op zogenoemde MPI-antennes. Die zouden niet alleen flexibeler en makkelijker te produceren zijn, de antennes worden bovendien door meer leveranciers gemaakt.

De gemiddelde consument merkt volgens Kuo weinig van de overschakeling. De nieuwe iPhones zouden volgend jaar twee LCP- en vier MPI-antennes gebruiken. Beide technieken zouden ook van belang zijn bij de uiteindelijke overstap naar 5G-internet.

Nieuwe iPhone worden pas in september 2019 verwacht.

https://www.nu.nl/mobiel/5566121/nieuwe-iphones-behouden-in-2019-dezelfde-schermformaten.html