Apple zou volgend jaar een nieuwe iPad mini uitbrengen. De kleinere tablet is sinds 2015 niet meer vernieuwd.

De vijfde versie van de iPad mini verschijnt volgens ingewijden van de China Times in de eerste zes maanden van 2019. In oktober meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat Apple aan een vernieuwde iPad mini werkt.

Volgens de bronnen van de China Times brengt Apple de iPad mini uit om de stagnerende iPad-verkoop nieuw leven in te blazen. Het bedrijf start deze maand nog met de massaproductie van de tablet, melden ingewijden.

De iPad mini is sinds september 2015 niet meer geüpdatet. Het is de kleinste iPad die Apple aanbiedt, met een schermgrootte van 7,9 inch. Er wordt niet verwacht dat Apple grote veranderingen aanbrengt, zoals het bedrijf dat dit jaar deed met de iPad Pro. Dat apparaat kreeg onder meer ondersteuning voor gezichtsherkenning.

Het instapmodel van de iPad met een 9,7-inch scherm krijgt volgend jaar naar verwachting ook een update. De tablet wordt volgens geruchten van een 10-inch scherm voorzien. Door de schermranden te verkleinen, verandert het formaat van de iPad niet.

https://www.nu.nl/gadgets/5645417/nieuwe-ipad-mini-verschijnt-in-de-eerste-helft-van-2019.html