De nieuwe standaarduitvoering van de iPad die dit jaar verschijnt, behoudt hetzelfde ontwerp als zijn voorganger. Dat schrijft de Japanse website Mac Otakara.

Apple zou dit jaar een nieuwe versie uitbrengen van zijn goedkoopste iPad. Dit model van 359 euro behoudt volgens recente geruchten zijn 9,7 inchscherm. Eerder stelde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat het apparaat een scherm van 10,2 inch zou krijgen, omdat de randen om het display dunner zouden worden.

De iPad zou nog steeds een vingerafdrukscanner in de rand onder het scherm bevatten. Apple verving Touch ID op de nieuwe iPad Pro-modellen met een 3D-gezichtsscanner. De 9,7 inchversie van de iPad zou daarnaast ook zijn koptelefoonaansluiting behouden, melden bronnen van Mac Otakara.

Het is niet bekend wanneer Apple de nieuwe iPads aankondigt. Naast een geüpdatete versie van de reguliere iPad, zou ook een nieuwe variant van de iPad mini gepresenteerd worden. Dat model met een scherm van 7,9 inch heeft sinds 2015 geen vernieuwde versie meer gekregen.

https://www.nu.nl/gadgets/5781252/nieuwe-ipad-behoudt-vingerafdrukscanner-en-koptelefooningang.html