Wereldwijd zijn duizenden e-mails naar bedrijven en organisaties verstuurd waarin met een bomaanslag wordt gedreigd, tenzij de ontvanger 20.000 dollar betaalt. De e-mails hebben als onderwerp “Think twice” en stellen dat er een bom in het gebouw van de ontvanger is verborgen.

Als er aan het eind van de dag geen 20.000 dollar in bitcoin is betaald wordt gedreigd met het laten ontploffen van de bom. Volgens de e-mail is er iemand in de buurt van het gebouw die de situatie in de gaten houdt. Wanneer er verdachte activiteit wordt waargenomen, zal deze persoon de bom laten afgaan, aldus het bericht. Naar aanleiding van het bericht zijn verschillende bedrijven, scholen en overheidsinstellingen in de Verenigde Staten ontruimd, aldus de New York Times. In een reactie op Twitter verklaarde de politie van New York dat er tijdens verschillende doorzoekingen geen explosieven zijn aangetroffen en de dreigementen niet geloofwaardig zijn.

Het National Cybersecurity and Communications Integration Center (NCCIC) van de Amerikaanse overheid adviseert organisaties die de e-mail hebben ontvangen om niet te reageren en de afzender ook niet te benaderen. Tevens moet het gevraagde losgeld niet worden betaald en moeten organisaties in de VS de FBI informeren. De bitcoin-wallets die in de e-mails staan vermeld hebben nog geen geld ontvangen, zo meldt het Internet Storm Center.