Na de afpersingsmails die deze week werden verstuurd en met een bomaanslag dreigden is er ook een e-mail in omloop die met een zuuraanval dreigt. Volgens het bericht heeft iemand 4000 dollar betaald om zuur in het gezicht van de ontvanger van de e-mail te laten gooien.

De uitvoerder van de zuuraanval stelt dat hij echter voor 1200 dollar ervan wil afzien en de naam van de opdrachtgever bekend zal maken. De ontvanger van het bericht heeft twee dagen de tijd om het geld in bitcoin te betalen. De e-mail is, gebaseerd op de woordkeuze, waarschijnlijk uit een andere taal naar het Engels vertaald, zo stelt Jaeson Schultz van Cisco’s Talos Security Intelligence & Research Group.

Tevens zijn er op dit moment afpersingsmail in omloop waarin wordt gesteld dat het besturingssysteem van de ontvanger is gehackt, zo meldt de Fraudehelpdesk. De afpersingsmails waarin met een bomaanslag werd gedreigd, tenzij de ontvanger 20.000 dollar betaalde, zorgden ervoor dat verschillende bedrijven, scholen en overheidsinstellingen in de Verenigde Staten werden ontruimd.

Image