Vorig lanceerde Mozilla de wachtwoordmanager Lockbox voor de iOS-versie van Firefox, maar een versie voor Firefox Desktop is ook in ontwikkeling. Dat heeft de browserontwikkelaar bekendgemaakt. Lockbox is een wachtwoordmanager waarmee gebruikers de wachtwoorden die ze in de desktopversie van Firefox hebben opgeslagen ook op hun smartphone of tablet kunnen gebruiken.

Om van Lockbox gebruik te kunnen maken moeten gebruikers wel eerst een Firefox Account aanmaken. Vervolgens moeten gebruikers op hun mobiele toestel op het Firefox Account inloggen en zullen alle wachtwoorden worden gesynchroniseerd. Toegang tot de app kan zowel met Face ID als de vingerafdrukscanner worden beveiligd. Mozilla meldt nu dat er ook een Lockbox voor de desktopversie van Firefox in ontwikkeling is. Deze versie zal als webextensie beschikbaar worden gemaakt.

Op dit moment is Lockbox beschikbaar als Engelstalige app voor iOS-gebruikers. Volgens de FAQ is die alleen door gebruikers in bepaalde regio’s te gebruiken, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Canada. Een Android-versie is ook in ontwikkeling. Wanneer de Android-versie en webextensie verschijnen is nog niet bekend.

Image