Ook smartphonefabrikant Motorola is bezig met een opvouwbare telefoon. Dat bevestigde het bedrijf donderdag in een interview met Engadget. Het is de eerste keer dat Motorola een uitspraak doet over een opvouwbare telefoon.

Er dook vorig jaar al wel een patent op van Motorola, waarin ontwerpen voor een opvouwbare telefoon opdoken. Dan Dery, VP Global Product bij Motorola, vertelde donderdag aan Engadget dat er inderdaad al langere tijd aan een opvouwbare telefoon wordt gewerkt.

Het is nog niet bekend hoe de opvouwbare smartphone van Motorola eruit gaat zien en of het ontwerp in de buurt komt van de eerste schetsen uit het patent. Dery kon alleen melden dat “er al een lange tijd aan het opvouwbare toestel gewerkt wordt en dat er in die periode vele verschillende variaties bekeken zijn”.

Wel kon Dery bevestigen dat de opvouwbare telefoon van Motorola in dezelfde periode verschijnt als de nieuwe toestellen van concurrenten. Dat zou betekenen dat we de telefoon halverwege 2019 kunnen verwachten.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/mobiel/5766915/motorola-bevestigt-dat-er-wordt-gewerkt-aan-een-opvouwbare-smartphone.html